Sztearinsavat használunk a kozmetika
Mintegy zsírsavak már régóta ismert, az előnyöket. Az egyik leggyakoribb savak - sztearinsav. Ezt alkalmazzák a növényi olajokat használtak a kozmetikumokban és az élelmiszeriparban.
A pozitív hatást a sztearinsav a bőrön egy személy bizonyítja kozmetikusok. Ez az anyag előállításához használt maszkok, krémek és szappanok. Milyen érzés, hogy a sztearinsav, és mi a hatása?
Sztearinsav: mi ez?
Sztearinsav széles körben elterjedt a természetben.
Ez a fajta karbonsavat fedezte fel francia kémikus. A kutatáshoz kutatók disznózsír. Sztearinsav lehet kristályos formában vagy por. Ez a szag viasz. Az anyag nem lehet vízben oldjuk. Ez teljesen feloldódik csak az olaj vagy zsír.
Gyakran sztearinsav található állati zsírok. Azonban, növényi sztearinsav is gyakori. Ez is része a kakaóbab, hal olaj és állati zsír, pálmaolaj, olívaolaj, lenmagolaj és egyéb termékek.

Sztearinsavat használunk oldatot készítünk, amely a kezdeti szerkezeti elemek sűrűsége. Között a sztearinsav kiosztott tulajdonságok, mint például:
- növeli a keménységet szappan;
- javítja az összhang a krémek és más keverékeit;
- Védi a felhám, ami a bőrön vékony film;
- Ez védi a bőrt a negatív hatásait a környezeti hőmérséklet;
- Ezt használják emolliens gyártásához üzemanyagok és kenőanyagok keverékei.
Minthogy a mérsékelt mértékű mennyiségű sztearinsav nem jelent veszélyt az egészségre, hogy használják a gyógyászati készítmények előállítására helyi alkalmazásra. Ez az anyag elősegíti a felfogása jótékony összetevőt, valamint javítja az immunrendszer azokon a területeken, ahol alkalmazzák.
Használata sztearinsav kozmetológiai
Sztearinsav általánosan használt kozmetikai.
Használja a sztearinsav kozmetikumok gyakori. Ez gyártásához használt krémek, ajakbalzsam. tonális alapítványok, szappanok, samponok, balzsamok, hajápoló és kozmetikai tejet. Anélkül, sztearinsav kitaláció borotvakrémekben, rúzsok és glosszák harapott.

A koncentráció a sztearinsav szappan magasabb - 10% -kal. Az eszközök gazdasági célja ez az anyag akár 25%. Sztearinsav használják a szappant, hogy növelje eltartható. Action lágyító komponens megakadályozza szappan és elősegíti a habzást.
Előnyök és árt a sztearinsav
Kozmetikai termékek tartalmaz olyan kompozíciót, sztearinsav, megvédi a bőrt a hőmérséklet-különbség. Krémek ezt az anyagot használják a téli szezonban.
Fellépés sztearinszurok test nem egyértelmű. A használata a pozitív oldala és a mellékhatások. Sztearinsav gyakorlatilag nem árt a kozmetikumokban. Azonban ezt a szolgáltatást használni óvatosan.
Használata sztearinsav
A használata sztearinsav nem kétséges. Ez hasznos tulajdonságai a következők:
- Ez egy hidratáló hatása;
- Ez növeli a hajlamot az epidermisz a tápanyagok a kozmetikai termékekben;
- Ez védi a bőrt a káros a környezetre, és vékony filmet képeznek (a negatív hatásai az alacsony hőmérséklet, UV és kirepedezés);
- kiküszöböli a repedések az ajkak;
- Ez megakadályozza, hogy a nedvesség elvesztését a felhám sejtek, szabályozó bőr víz egyensúlyt;
- Megáll peeling;
- enyhíti irritáció és a bőr gyulladása területeken.
Sztearinsav szerepel az eszköz bőrre fiatalító hatása. A hidratáló és tápláló funkciók, sztearinsav leállítja a halálát az epidermisz a sejtek szintjén. Továbbá, ez az anyag növeli a szintet a kollagén és elasztin. Ezek a tényezők lehetővé teszik számunkra, hogy azt mondják, hogy bizalommal a sztearinsav kedvezően befolyásolja a bőr felnőttkorban.
Damage sztearinsav
Azonban, annak ellenére, hogy a látszólagos előnyöket, kozmetikai szerek a készítmény sztearinsav nem ajánlott, akik a zsíros bőr típusa. Az egyik mellékhatása sztearinsav az a tény, hogy a komponens eltömíti a pórusokat, és nem teszi lehetővé a bőrön, hogy „lélegezni”. Sztearint is ellenjavallt emberek problémás bőr típusától és a hajlandóság az epidermisz a akne kialakulását.
Sztearinsav nem allergén. Kozmetika, amelyek egy része a sztearint, hagyjuk alkalmazható terhesség alatt. Azt mondják, hogy egy kis mennyiségű sztearinsavat (körülbelül 6%), beleértve tartalmazott az anyatejben.

Ellenkező esetben, a sztearinsav - ártalmatlan anyagot. Óvatosan, és nem használja az anyagot nagy mennyiségben, nincsenek problémák. Sztearint egy hosszú ideig eltartható, de ne felejtsük el, hogy ez a sav nagyon gyúlékony. Ügyeljünk arra, hogy a tartályban sztearinsav nem a közvetlen napfény, de ő nem volt közel a hőforrás.
Tartsa sztearinsav kell lenni, melyek nem férnek gyerekek. Lesz meghosszabbíthatja annak érvényességét, ha tárolja a sztearinsav száraz, sötét helyen, állandó hideg hőmérsékletet.
Sztearinsav kozmetikumok otthon
Sztearint Főzésre és szappan gyártási természetes krémek és testápolók.
Mivel sztearinsav - egy természetes sűrítőszert, hogy használják a krémek előállítására és egyéb eszközöket a hazai termelés. Különösen sztearinsav gyakran használják abból a célból, szappan készítés.
Sztearint megakadályozza lágyító háztartási szappan, és annak felbomlása darabokra, konzisztenciát az optimális keménység. Sztearinsav adunk az állomány jövőbeli szappan csak abban az esetben, ha a keverékben a növényi vagy illóolajok.
Ne feledje, hogy a kozmetikai termékek előállításához a sztearinsav, a fő aránya megfigyelni. A koncentráció a sztearin szappan vagy krém önálló főzés - nem nagyobb, 10%. Ellenkező esetben az így kapott keveréket lesz gazdasági célra, sztearint nagy mennyiségben ellenjavallt.
Sztearinsav gazdasági haszonszerzés vagy kozmetikai boltban. Különbséget tenni az ipari sztearinszurok e szabad használni a kozmetika. Sztearinsav nem tisztítjuk, és áll káros szennyeződések. Minőségi anyagok különböző egyenletes színű. sztearinsav kristályok nem szóródik egy könnyű érintés. sztearin Olvadáspont szennyeződések nélkül 60 ° C-on