Kellene félni glicerin kozmetikumokban

Glicerin egyik legnépszerűbb összetevők termékek bőrápoló és hajápoló. Több mint száz éve, hogy széles körben használják tömegtermelése kozmetikai termékek, és egészen a közelmúltig, a használata a glicerin mint nedvesítő összetevőt, nincs kitéve, hogy még a legcsekélyebb kétség. De újabban a szépség a társadalomnak kell tulajdonítanak neki a szörnyű tulajdonság, és hozta be az úgynevezett „fekete listák”: ez húzza a nedvességet a bőrről, és serkenti az mitesszerek az arcon. Tehát függetlenül attól, hogy ténylegesen, el kell kerülni, és ez egy kozmetikai glicerin? MedAboutMe beszélni mindent részletesen.

Tulajdonságok glicerint kozmetikumok

Kellene félni glicerin kozmetikumokban

Glicerin - trivalens alkoholt tartalmaz viszkózus szerkezetű, enyhén édeskés ízű, és úgy néz ki, mint egy sűrű folyadék nélkül, kifejezett szín és szag. Glicerinmolekulán elvén működik szivacsok, magas nedvszívó képesség: vonzza a víz kívülről, és telíti a bőrt nedvességgel, segít, hogy tartsa meg a felszínen sokáig. Magas koncentrációban úgy viselkedik, mint az ellenkezője: elveszi a nedvességet, és így a szárító hatása sérti a vezetőképesség a bőr és védelmi funkciót. Ezért, glicerint soha nem használt, tiszta formában, amely a kozmetikumok, és használják, mint egy 5-7% emulziót vízzel hígítjuk.

Ez szaporodását gátolja sok káros baktériumok, így egy erős gátat a behatolást a felhám.

Ez védi a bőrt az UV-sugárzás és a röntgen, amelyek megerősítik számos tudományos vizsgálat.

Glicerin képes csökkenteni az agresszív hatása kemény felületaktív vegyületek (felületaktív anyagok), amelyeket a bőr és a haj termékek, mint a habképző szer.

Ez javítja a behatoló képességét krémek, testápolók és szérumok, amelyek magukban foglalják.

Azáltal láthatatlan légáteresztő film felületén, így a haj lágyságát, fényét és engedelmessége.

Szintén használják oldószerként, egy stabilizátort és emulgeálószer.

Milyen típusú glicerint használnak bőrápoló és a haj

Mint egy eljárás glicerin oszlik természetes és szintetikus. Kémiailag ez van előállítva propilén, amely utal a telítetlen szénhidrogének. A kiindulási anyag a glicerin természetes növényi olajok. Is, akkor az erjesztéssel nyert cukor. Azonban kozmetikai termék csomagolásán nem jelölte meg, hogy nem érkezett meg. Mint általában, szinte az összes tömegkommunikációs eszközök piaci tartalmaz szintetikus glicerin - a termelés sokkal olcsóbb, mint a természetes és organikus kozmetikumok képviselői a készítményekben inkább csak növényi glicerin.

De ez nem jelenti azt, hogy a szintetikus anyag működne sokkal rosszabb, mint a természetes. További fontos, bizonyos fokú „tisztaság” azt: ha a glicerin nem volt elegendő a tisztítást, ez tartalmazhat a kisebb szennyezéseket nehezebb többértékű alkoholok. Ebben az esetben, a standard méretű a molekula több lesz, mint a szokásos, ami azt jelenti, hogy nem lesz képes, hogy kapcsolódnak a pozíciók tíz vízmolekulákat, amely közvetlenül érinti a képességét hidratáló glicerin. Ezért, amikor kiválasztják egy új kozmetikai termékek, a legjobb, ha elsősorban a hosszú távú pozitív márka hírnevét és a becsületes ügyfelek véleménye.

Hogyan kell használni a krém glicerinnel

Kellene félni glicerin kozmetikumokban

A legfontosabb szabály alkalmazása krém glicerinnel - alkalmazza azt a bőrt egy szobában a relatív páratartalom 55-60% és magasabb. Csak ebben az esetben a glicerin hatna nedvesítő és nedvesség szükséges, hogy telített a bőrt. Ha a szoba száraz, a glicerin nem vonzza a nedvességet a levegő és a bőrt.

Persze, nem mindenki tudja megvédeni magukat órával azután, hogy a forró, száraz lakások és irodák, így ha nem tudja megváltoztatni a külső környezet, akkor ragaszkodni egyszerű jellemzői a választék és a glicerin-erő hatására minden.

A krém, mely összetevők glicerin az elsők között kizárólag a nappali. Éjjel, a bőr kiváltja fokozott regenerációs és méregtelenítési folyamatot, és a film által képzett glicerin, még lélegző, zavarja a természetes megújulás.

A bőrápoló, hogy előnyben részesíti a Drugs, amelynek keretében növényi olajok és természetes viaszok a jelen mellett a glicerin. Ezek segítenek megtartani a nedvességet is még száraz körülmények között.

Használja krém párosítva bezglitserinovoy szérumot. Ebben az esetben a szérum nemcsak teljesíti a közvetlen, kijelentette, a funkció, hanem gátként dehidráció ellen.

A nagyobb mennyiségű glicerin a jármű, annál nagyobb a valószínűsége annak, hogy az alacsony páratartalom ez vonzza a vizet a benne. Ha a koncentráció alacsony, hogy nem működik, mint egy nedvesítőszer és van jelen a készítményben más célra, mint például eljárva, mint egy természetes emulgeálószer. Ezért, kozmetikumok, amelyben az összetevők listáját Glicerin egyik utolsó hely, teljesen ártalmatlan, és lehet használni minden körülmények között, mint hidratáló tulajdonságokkal, hogy ez egy teljesen más hatóanyagokat.

Időről időre egy krém glicerinnel termikus permetezett víz. Ez ad a bőrnek komfortérzetet és megszünteti a szárazság érzetét.

Glicerin klumpa faggyúmirigy

Kellene félni glicerin kozmetikumokban

Egy másik népszerű tévhit gyakran megtalálható a glicerin, hogy eltömíti a pórusokat.

Comedogenic olyan anyag alkotja több összetevője van. Elsősorban, ez függ annak kémiai szerkezetét. Klasszikus komedogeny - inert ásványi olajok és anyagok nagy molekulatömegű, félnek, hogy vízzel érintkezve. Sem az egyik, sem a másik glicerin nem vonatkozik, ezért eltömítik a pórusokat és a forma „fekete foltok” egymástól függetlenül nem képes.

Ne felejtsük el, hogy az egységes komedóképző összetevő - inkább relatív mértékre. A fontos szerepet játszott a bőr állapotát és az egyes funkciókat. Ha a pórusok kitágulnak, a bőr ki van téve a gyakori gyulladások, ebben az esetben még a legártatlanabb komponensek lehetnek kamedogennoe lépéseket.

Használja a praktikus alkalmazás Elsősegély